Utilizari

SGG PLANITHERM 45 este destinat utilizarii in dublu vitraj, pentru constructii noi sau renovari:
-ferestre pentru locuinte colective si individuale
-verande si inchideri de balcoane
-fatade cu invelis dublu (la vitrajul interior)
Ele se combina perfect cu toate tipurile de tamplarie existente: PVC, lemn, aluminiu, sau mixte. Exista doua criterii tehnice care determina alegerea sticlei: 
-performantele privind izolatia termica (coeficientul U de transfer termic) 
-necesitatea utilizarii sau nu a unei sticle calite.
Aspectul estetic: vazut din exterior, sec PLANITHERM 4 5 are un aspect neutru, cu o usoara si eleganta reflexie metalica argintie. Pentru a se asigura un aspect omogen, se recomanda utilizarea unui singur tip de geam pe aceeasi fatada.

Avantaje
Aspectul SGC PLANITHERM 4 S este neutru in raport cu reflexia si transmisia, apropiat de cel al unui dublu vitraj clasic.  Exista un aport generos de lumina naturala in orice anotimp.
In proiectele de renovare, unitatile de dublu vitraj cu sec PLANITHERM 4S pot fi folosite in ramele existente. Multifunctlonalitatea sec PLANITHERM 4S poate fi sporita prin combinarea cu alte tipuri de sticla pentru a oferi izolatie acustica, securitate, aspect decorativ diferit sau Intimitate.

Iarna
Izolatia termica a unul dublu vitraj care incorporeaza sticla sec PLANITHERM 4 S, este de 3 ori mai mare decat cea a unul vitraj obisnuit (coeficientul U poate ajunge la 1,1 W/ m2Kfata de 2,9 W/m2K in cazul unul dublu vitraj obisnuit). Avantajele unei astfel de izolatii termice sunt numeroase :
- reducerea semnificativa a costurilor pentru incalzire (electricitate, gaz, pacura, lemn) 
- imbunatatlrea confortului;
- suprimarea, aproape in totalitate, a zonei reci din vecinatatea ferestrelor;
- utilizarea maxima a spatiului;
- reducerea riscului de condens pe fata interioara a geamului;
- posibilitatea de a mari dimensiunile suprafetelor vitrate, in limitele reglementarilor termice In vigoare;
- protectia mediului inconjurator (reducand energia necesara pentru incalzlrese reduce si emisia de gaze cu efect de sera, C02)

Vara
SGG PLANITHERM 4 S transmite spre Interior de 2 ori mai putina energie solara. Montat In dublu vitraj, prezinta avantaje remarcabile:
- mentinerea unei temperaturi interioare placute;
- limitarea cheltuielilor pentru climatizare;
- se poate renunta la o protectie solara suplimentara;
- diminuarea transmisiei de UV.

Avand in vedere ca tipul de sticla sec PLANITHERM 4 S trebuie montat obligatoriu in vitraj izolant, performantele spectrofotometrice sunt date doar in ceea ce priveşte dublul vitraj.
Al doilea tip de sticla care intra in componenta dublului vitraj poate fi o sticla clara simpla sau sticla cu alta functie. Perfectionarea depunerii
Depunerea se pozitioneaza intotdeauna pe fata 2. Aspectul estetic in cazul reflexiei.
Orice sticla cu depunere, chiar dintre cele mai neutre, poate prezenta uşoare diferente de aspect atunci cand este privita prin reflexie. Este vorba despre o caracteristica inerenta a produsului si depinde de distanta, de unghiul de observatie, de raportul dintre nivelul de iluminare interioara si exterioara a cladirii si de natura obiectelor care se reflecta pe fatada.

Prelucrare in atelier

SGG PLANITHERM 4 S trebuie montat obligatoriu in vitraj izolant. Totusi, poate fi supus unei prime transformari inainte de aceasta montare:
-asamblare sub forma stratificata.
Asamblat in vitraj izolant
La SGC PLANITHERM 4 S, stratul cu depunere trebuie curatat pe marginea geamurilor inainte de asamblare. Depunerea se pozitioneaza intotdeauna in interiorul dublului vitraj, pe fata 2.
SGG PLANITHERM 45 nu se poate supune testelor de calire, semi-calire, Heat-SoakTest.

Fasonarea si gaurirea
Fasonarea si perforarea sticlei SGC PLANITHERM 4 S nu se poate face decat cu maşini special concepute pentru sticla cu depuneri« moi»(soft).
Sticla curbata
SGG PLANITHERM 4 S nu se poate curba. 
Sticla stratificata
Sticla SGG PLANITHERM 4 S poate fi stratificata.
Depunerea se pozitioneaza intotdeauna pe fata exterioara a sticlei stratificate. Este interzisa stratificarea cu depunerea in contact cu filmul PVB.
 
Punere in opera

Alegerea celei mai adecvate metode de aplicare si montaj a vitrajelor izolante se face in functie de mai multi factori, printre care: -dimensiunea ferestrei -expunerea la solicitari exterioare -tipul ramei sau sistemului de fatada
Tehnicile de punere in aplicare si fixa re a vitrajelor trebuie sa fie conforme cu recomandarile normelor nationale.
Calirea sticlei, dimensiunile falturilor si sageata admisibila a ramei pentru vitrajele izolante nu sunt diferite pentru sticla tip sec

Normative si reglementari

Dublul vitraj in care este incorporat sec PLANITHERM 4 S permite ferestrelor cu rama (aluminiu cu rupere de punte termica, lemn, PVC) respectarea reglementarilor termice in vigoare. Sticla cu depunere din gama sec PLANITHERM 4S raspunde cerintelor clasei C a standardului european SR EN 1096 si detine marcajul CE.

PLANITHERM 4 SEASONS
Sticla cu depunere de joasa emisivitate
Zona profesionala Selectati gama de produse pentru a afla mai multe detalii
Dako Distribution 2011. Toate drepturile rezervate.
PARTENERI
Descriere

SGG PLANITHERM 4 S este obtinut prin depunerea unui strat foarte fin si transparent de materiale de origine metalica pe o sticla clara. Aceasta depunere este caracterizata printr-o emisivitate redusa avand o dubla proprietate: reflecta radiatiile infrarosii cu lungime de unda mare, caracteristice caldurii provenita din incalzire si in acelasi timp reflecta o mare partea energiei solare. Realizarea sticlei sec PLANITHERM 4 S se face intr-o incinta vidata. Stratul metalic este depus pe o fata a sticlei prin procedeul de pulverizare catodica.
PRODUSE ZONA PRO
 
Dimensiune foaie:  3210 x 2250 mm